donderdag 6 juni 2013

De Commentator: Piet Paulusma

piet paulusma deutschland duitsland nederland voetbal commentator

Commentaar geven hoeft niet altijd negatief te zijn. Zo brengt een sportcommentator louter verslag uit van wat hij waarneemt tijdens een wedstrijd. Hoe zou het zijn als iemand uit een totaal ander beroepenveld in de schoenen zou staan van een sportcommentator? Hoe zou Piet Paulusma de zojuist gespeelde wedstrijd van Nederland onder de 21 becommentariƫren?

Nederland - Duitsland onder de 21. Dat klinkt als flinke vorst aan de grond. Toch brak de zon door en ging de eerste helft van de wedstrijd voor de wind. Met een tweetal opklaringen aan de kant van Nederland begon de temperatuur voor de Duitsers aardig te stijgen. Die Mannschaft bleek flink last te hebben van een stevige westenwind.Voor ons leek een zomerse dag te worden. Er was geen vuiltje aan de lucht.

De tweede helft kwamen de Duitsers door een bliksemstart voor, waardoor wij een opdonder te verduren kregen. Menigeen zag de bui al hangen. Een koufront was het gevolg. De koude wind bleef aanzetten waardoor sommige spelers achterin bevroren. Hieruit volgde ook de gelijkmaker. Vanaf dat moment kon het vriezen of dooien. Gelukkig lieten onze spelers zien dat ze onder lage of hoge druk altijd in de weer blijven. Want na regen komt immers altijd zonneschijn. De stapelwolken verdwenen dan ook even later als sneeuw voor de zon toen wij het beslissende doelpunt scoorden. Deze late voorsprong zorgde voor een flinke depressie bij de oosterburen. Een overwinning die zorgt voor mooie vooruitzichten in het toernooi. Oant moarn. Tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten