maandag 3 juni 2013

'Vies wijf'

online gangster internet nerd gangsta

Klasse, een onderwijsblad in Vlaanderen, komt met een campagne tegen internethaat. Via onderstaand campagnefilmpje confronteert Klasse internetgebruikers met hun eigen online gescheld, met de boodschap dat digitale uitingen even hard aankomen als verwensingen die face-to-face geroepen worden.

Het filmpje geeft het probleem behoorlijk realistisch weer. Het is tegenwoordig zo gemakkelijk geworden om je anoniem te uiten in de digitale wereld. Normen en waarden vervagen. Dat is niet alleen bij onze zuiderburen het geval. Het enige verschil is dat in Nederland de verwensingen meestal gerelateerd zijn aan chronische ziektes. De grote K komt hier vaker voor dan bij Albert Heijn in het Kellogg's schap. Beide claimen overigens spoedig gewichtsverlies.

Toch is niet iedereen even blij met het 'vieze wijf'. Door het gescheld te laten zien zouden er mensen kunnen zijn die het nu juist gaan kopiƫren. Wat moet men dan doen? Deze parttime Tourette-patiƫnten vriendelijk verzoeken om andere woorden te gebruiken? De fout ligt sowieso al bij ouders die hun 6 jarige dochter een eigen Facebook pagina geven. Mark Zuckerberg heeft bij meer mislukte opvoedingen bijgedragen dan het Hofnarretje. Wij speelden vroeger gewoon buiten. Daar kreeg je tenminste op je flikker als je 'flikker op' riep.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten