woensdag 5 juni 2013

Column: Run this town

Onno Hoes Shrek Maastricht drugs drugdealers weed wiet wiepas


Coffeeshops in het zuiden van het land hebben een paar maanden onnodig schade geleden door de 'wietpas'. Daarom moet de Staat nu een schadevergoeding aan hen betalen. (NU.nl)

Mestreech, of tegenwoordig beter bekend als Mexico aan de Maas. Sinds het verbod op toeristen in de coffeeshops, is het een groot festival voor de straatdealers. Sensation Green. Zo merkte ik laatst onderweg naar mijn werk dat drugsrunners ook gewoon met de sprinter reizen. Toepasselijke keuze natuurlijk. Maar waarom blijft Onno Hoes geloven in zijn eigen softdrugsbeleid?

"De toestroom van buitenlanders veroorzaakt overlast. Sinds mei 2012 en mei 2013 komen er ongeveer twee miljoen buitenlanders minder naar Maastricht. Met een gemiddelde besteding van 20 euro in een coffeeshop trek je dan toch gauw tussen de 50 en 60 miljoen euro uit het criminele circuit" aldus burgemeester Hoes. Als ik het niet verkeerd begrijp, betekent dit dus dat alle coffeeshops onderdeel uitmaken van het criminele circuit? Daarnaast is dus ook elke buitenlander een drugstoerist? 'Mwoaaaa meneer de burgemeester, dat klopt toch niet?' vraagt Samson verbaasd. Alle legale inkomsten verdwijnen nu naar de straat en daar wordt alleen de crimineel vrolijker van. Drugsrunners run this town. Neem maar eens een kijkje op straat.

Don't get me wrong, ik ben geen voorstander van drugs en runners zijn alleen goed als ze uit Jamaica komen. Maar het is overduidelijk dat de rust in de binnenstad op deze manier sneller aan het eind komt dan Usain Bolt. Hoes en de moeizame strijd tegen het groene monster. Ach Onno, Shrek bleek uiteindelijk toch ook zo slecht nog niet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten